Snelzoeken:
Zoeken op trefwoord:
Zoeken op rubriek:
Zoeken op regio:

Wandbekleding

 Wandbekleding
Wand bekledingWand bekleding keuze
Behang plakken of liever de roller in de hand voor spectaculaire schildereffecten? Of ga je liever voor stukwerk, lambrisering, panelen of de populaire stonepanel. Wat je keuze ook wordt het is van belang dat je hier aandacht aan besteed.

Groots effect
Naast de vloer bepaalt de afwerking van de wanden voor een groot deel de sfeer van de ruimte. Reden te meer om je afwerking met zorg te kiezen!

Behang
Behang is weer helemaal in. Panorama effecten zorgen voor fantastische decors. Er zijn waanzinnig veel kleuren, patronen en soorten op de markt. Bij de woonspecialist vind je de nodige boeken waar je inspiratie op kunt doen. Veel soorten behang hebben ook bijpassende raamdecoratie en dekbedovertrekken. Kies in kleine ruimte voor grote, rustige patronen en kleuren anders wordt het propperig en te druk.Eijffinger Behang

Er zijn behangsoorten die je van te voren moet insmeren maar er zijn ook de nodige soorten waarbij je de wand insmeert en vervolgens de wand behangt. Oh zo handig! Laat je ook informeren over de materiaalkeuze, de ene behangsoort is afwasbaar en de andere niet! In een hal waar kinderen banjeren en de hond zich lekker uitschud is een afwasbaar model wel een aanrader.
Zelf behangen? Of zoek hier uw vakspecialist 

Mozaïek
Mozaik tegelsMozaïek is er in vele soorten. Mozaïek is Chic, Elegant en Stijlvol. Het is geschikt voor diverse toepassingen, zoals wanden, vloeren, badkamers, keukens maar ook voor zwembaden. Tegenwoordig is er ook Mozaïek met Swarovski kristallen, parelmoer en zelfs 24 karaats witgoud en in 24 karaats bladgoud verkrijgbaar voor nog meer sterallure.
Kijk hier voor meer ideeën en suggesties.

Stukadoor Stukwerk
Stuken is een vak apart. Ook hierin zijn er diverse mogelijkheden. Glad stukwerk, granol, spachtelpoets, mexicaans stukwerk en dergelijke.
Gladde wanden zorgen voor een strak geheel en zorgen dat licht reflecteert. Grove wanden absorberen het licht en brengen sfeer in de ruimte.
Welke keuze in uw situatie de beste is? Laat u informeren door een specialist. 

Lambrisering
Lambrisering zorgt voor een wat klassieke chique uitstraling. Je kunt de lambrisering op verschillende hoogten aanbrengen.
Lambrisering kan door middel van kant en klare panelen worden aangebracht maar een goedkopere oplossing is zelf maken door middel van MDF panelen. Wil je er een mooi kantje aan, dan kan dat door gebruik te maken van een freesmachine.
Liever niet zelf doen maar een specialist in de arm nemen? Maak je dan hier je keuze.

Schilderen Schilderen

Schilderen is een relatief goedkope manier om je interieur een facelift te geven. Met een kleurtje op de wanden verander je compleet de sfeer in het interieur, mits goed afgestemd op de overige materialen wel te verstaan, anders kan het uitlopen op een fiasco.

Welke kleur hoort bij jou?
Elke kleur heeft zijn specifieke eigenschappen en effect op je interieur. Met  kleur helpen we je op weg om je keuze te maken.  Goed om te weten is dat gladde wanden het licht refleteren en gestructuurde wanden een doffer effect hebben.
Zoek jouw vakschilder.

Metallic VerfSpeciale verfsoorten

Denk ook een bij verf aan praktische oplossingen zoals magneet verf, schoolbordverf en glow in the dark, ook ideaal voor kinderkamers. Tegenwoordig kun je met verf de leukste effecten creëren. Tromp l'oeil (gezichtsbedrog) marmer, spikkels, kreukels, glitters, sjablonen en bijvoorbeeld de metallic verven. Met deze laatste is het zeer belangrijk dat je ondergrond supervlak en egaal is, want met metalliclak zie je elke hobbel en bobbel.

Bij de vakspecialist vind je 101 mogelijkheden. Ook kan een stylist je op weg helpen met een kleur en/of interieur advies. Zin om zelf de handen uit de mouwen te steken? Kom dan naar een van onze workshops!  

 © Living Design 

Home|Alg. VW Zakelijk|Alg. vw consumenten|Copyright, Merken en Disclamer|Privacy beleid|Vrijwaring