Snelzoeken:
Zoeken op trefwoord:
Zoeken op rubriek:
Zoeken op regio:

Vloeren

Vloeren
 Granito Graniet vloer
De vloer vormt de basis van het interieur.

Vloer keuze
De basis van je interieur begint bij je vloer. Van hieruit stem je de rest van je interieur af.
Bij het kiezen van een vloer voor een ruimte dien je rekening te houden met de functionaliteit, duurzaamheid, kleur, prijs, smaak en de uitstraling.  

Ruimtelijk effect
Elke ruimte vraagt om een specifieke vloer, maar indien mogelijk laat je de vloeren doorlopen zodat er een ruimtelijk effect ontstaat.

Welke vloer waar?
De vloer in de badkamer, keuken en het toilet vragen om hygiëne.
De entree en de hal vragen om vuil en vocht opneembare en slijtvaste materialen.
De woon- en slaapkamer vragen om sfeer en de kinderkamer om warmte, hygiëne en comfort zoals bijvoorbeeld kurk en linoleum.

Laat u informeren door Specialisten!

Huisdieren en Schoon maken
Huisdieren

Schoon maken Stofzuigen of dweilen?
Als je in het bezit bent van enkele of meerdere huisdieren kan het ook geen kwaad om extra goed na te denken over je vloerkeuze, gezien het onderhoud hiervan.

En ook niet geheel onbelangrijk...
Ben je een stofzuig fanaat of kies je liever de swiffer en de dweil? 

 

Zachte vloeren
Zachte vloeren zoals tapijt en tegels. Deze zijn in verschillende materialen verkrijgbaar: katoen, wol, leer, sisal, kokos, jute en canvas. Maar ook in synthetische materialen: polyamide, acryl, rayon.
 

Tapijt voelt aangenaam onder voetenTapijt voelt aangenaam onder onze voeten. Het geeft een zacht, warm en een uitnodigend gevoel. Tapijt heeft ook een isolerende werking, waardoor u energie kunt besparen. Daarnaast verhoogt tapijt de geluidskwaliteit en akoestiek van uw audioapparatuur. Het geeft een voller en natuurlijker geluid, omdat de weerkaatsing van het geluid op tapijt veel korter is dan op een harde vloer. Tevens dempt tapijt vele contactgeluiden, waaronder hakken.

Tapijt Structuren
Tapijt vloerenTapijt kent vele soorten, structuren, motieven en materialen. Vele collecties afgestemd op de wensen en behoeften van de bewuste consument. Kiest u voor tapijt dan is het raadzaam om u te laten informeren over de mogelijkheden, de levensduur, het onderhoudsgemak en garantie.
Complete Bouclé 
Poollussen van verschillende hoogte vormen een bouclé of lussenpool. Door het hoogteverschil tussen de lussen ontstaat een luchtig effect.

Frisé tapijt
Gedraaide tapijtgarens waarbij de polen zijn doorgesneden. Hierdoor ontstaat een levendige structuur doordat iedere pool afzondelijk goed zichtbaar is.

Luxueuze Saxony
De saxony is een tapijt met een rechtopstaande pool. Hierdoor ziet de structuur een vlakke structuur. Door de hoge polen ontstaat een luxueuze uitstraling.

Speelse Shaggy
Bij een shaggy tapijt zijn de lussen zo lang dat ze omvallen. Een tapijt met een weelderige, warrige en speelse uitstraling.

Fluweelzachte Velours
Lage polen die dicht op elkaar gezet zijn geven een behaaglijk en fluweelzacht tapijtoppervlak.

De meest gezonde vloer
Bij velen nog niet zo bekend maar uit onderzoek is gebleken dat tapijt de beste oplossing is bij mensen met allergie of astma. Tapijt houdt stofdeeltjes vast tussen de polen. Bij gladde vloeren gaan stofdeeltjes dwarrelen door beweging en luchtcirculatie waardoor luchtwegen geïrriteerd kunnen raken.
(bron: Duitse Allergie- en Astmabond)
Vloer kleden


Karpetten
Karpetten zijn blikvangers en brengen warmte, sfeer en comfort in interieurs met harde vloeren. Stem het karpet af in overeenstemming met het interieur. Eigentijds, stijlvol, speels, elegant, gedurfd of kleurrijk. Met een karpet legt u het accent op de juiste plek.

Naast mooi en comfortabel is een karpet ook functioneel. Dankzij de warmte-isolerende en geluidsdempende eigenschappen zorgt het tevens voor een aangenaam binnenklimaat en een betere akoestiek.

Afwisselende lengten van de pool zorgen, net als bij tapijt, voor een levendige karakter.

Houten Laminaat vloeren
Harde vloeren
Je kunt kiezen uit harde vloeren zoals: houten vloeren, laminaat, kurk, linoleum, vinyl, marmoleum, vloertegels, plavuizen, epoxy vloeren, granito, printbeton, marmer of natuursteen.
natuursteen tegels
Vinyl
Bestand tegen naaldhakken Vinyl is vrijwel voor elke toepassing geschikt. Met dessins, die niet van echt te onderscheiden zijn, in natuurgetrouwe uitstralingen zoals hout, natuursteen, beton of metaal. Dankzij het reliëf van hout of natuursteen creëert u de natuurlijke authentieke sfeer die u voor ogen heeft.

Vinyl is bijzonder gebruiksvriendelijk, geluidsabsorberend, duurzaam, slijtvast en eenvoudig in onderhoud. Ook prima te combineren met vloerverwarming. Door een verende onderlaag en een slijtvaste toplaag is het comfortabel, bestand tegen water en hygiënisch te reinigen. Met een PU-toplaag is het zelfs bestand tegen naaldhakken!
Industriële vloeren
Industriële vloeren worden al jaren gebruikt op scheepsdekken. Later ook in winkels en kantoor ruimten. Tegenwoordig is er ook vraag vanuit de particuliere sector. Diverse benamingen zien we voorbij komen zoals; woon beton, beton look, woongiet beton, gietvloeren, maar ze hebben allemaal de prettige eigenschappen dat ze kleur- en slijtvast zijn, makkelijk in onderhoud, kindvriendelijk, brandwerend en verkrijgbaar in diverse kleuren en effecten.

De samenstelling, eigenschappen en verwerking verschillen wel enigszins van elkaar. Het is absoluut raadzaam om voor zo'n vloer een specialist in de arm te nemen die het op ambachtelijke wijze kan aanbrengen en niet te denken om dit zelf even uit te proberen!

 Houten vloeren

Houten vloeren Het karakter van houten vloeren wordt voor een deel bepaald door de houtsoort, de breedte, lengte en dikte van de planken. Daarnaast bepalen structuur, bewerking en tekening voor een groot deel de uitstraling. Door weersinvloeden, licht en gebruik krijgt een vloer een karakteristiek karakter.

Vloeren kunnen zowel zwevend worden gelegd of stabiliserend op een ondervloer. Parketsoorten kunnen geschikt zijn voor vloerverwarming maar laat u hierover goed informeren door een specialist!
Dankzij de isolerende eigenschappen van hout voelt een houten vloer prettig aan.

Diverse collecties zorgen dat een houten vloer zowel past in een modern en strak interieur maar uiteraard ook in een landelijk en lieflijk interieur. Van stoer en industrieel tot luxe en elegant.

Hout is een natuur product en kan, afhankelijk van de houtsoort, lang na 'werken'. Zeker bij nieuwbouw zal het advies zijn om de vloer goed te laten drogen en te acclimatiseren alvorens deze te verwerken.

Vloer lakkenWaxen, geolied of lakken? Verschillende afwerkingen zorgen elk voor hun specifieke eigenschappen.  Laat u goed informeren welke eigenschap geschikt is voor uw specifieke situatie.

 
Geluids overlast 

Geluidsoverlast/ warmteverlies
Om geluidsoverlast en warmteverlies te voorkomen is het verstandig om te kiezen voor een ondervloer.

De vloer is de basis van het Interieur. Laat u daarom goed adviseren door vakspecialisten.

© Living Design 

Home|Alg. VW Zakelijk|Alg. vw consumenten|Copyright, Merken en Disclamer|Privacy beleid|Vrijwaring