Snelzoeken:
Zoeken op trefwoord:
Zoeken op rubriek:
Zoeken op regio:

Slaapkamers

Slaapkamers
 Slaapkamer   Uitslapen met kids op bed
Good Night - Sweet Dreams
Slapen
Gemiddeld slapen we één derde van ons leven. Wist je dat je gemiddeld 60 keer per nacht van houding verandert? Een goed nachtrust en juiste slaaphouding zijn van essentieel belang voor een mentale en fysieke gezondheid. Reden genoeg om voldoende aandacht aan de slaapkamer te besteden.
Sweet dreams  Slaapkamer ecru tinten

De functie van de slaapkamer
Naast een goed bed is het ook van belang om aandacht te besteden aan kleur, verlichting en interieur. Bij het inrichten dien je rekening te houden met de functie. Wordt de kamer alleen gebruikt om te slapen of wordt er ook gestudeerd? Komen er kasten te staan of maak je gebruik van een walk-inn closed? Ook een nachtkastje is een onmisbaar item. Maak een plattegrond van je slaapkamer en teken de meubels er op maat in zodat je een evenwichtige indeling krijgt.

Raam decoratie
Raambekleding
Als je niet van pottenkijkers houdt, is het prettig als je de inkijk en lichtinval kunt regelen, bijvoorbeeld d.m.v. jaloezieën.

Snel wakker?
Dan zijn verduisteringgordijnen een oplossing. Ze zijn ook verkrijgbaar met een zonwerende coating.

Kleuren en vormen
Rustgevende kleuren dragen bij aan een goede nachtrust. Kies voor blauwe-, groene-, pasteltinten of licht gedekte kleuren zoals crème, zand of grijstinten. Mijd strepen en drukke patronen, deze zorgen voor stress. 

Accent verlichting - lees lamp
Verlichting
Naast basis- en sfeerverlichting is accentverlichting onmisbaar. Gebruik aan weerskanten van je bed een flexibele dimbare lamp. Hierdoor kan je tijdens het lezen je licht goed richten zonder dat je partner wakker wordt.

Ventilatie
Gemiddeld verliezen we een kwart liter vocht per nacht. Goede ventilatie voorkomt lichamelijke klachten.

 Goede nachtrust is van essentieel belang, laat je goed informeren door een slaapvoorlichter. 

 © Living Design 

Home|Alg. VW Zakelijk|Alg. vw consumenten|Copyright, Merken en Disclamer|Privacy beleid|Vrijwaring