Snelzoeken:
Zoeken op trefwoord:
Zoeken op rubriek:
Zoeken op regio:

Shoppingtime...

01. Mailtemplate Midseasonsale 500x500

04  Mailtemplate Fashion 500x500

 

 

Shopping Interieur

Go GreenWoonmodetrend Go Green!

Wat een verademing! Woonmodetrend Go Green! windt er geen doekjes om: ga voor groen in het interieur! Het moderne, industriële interieur met glas, staal en steen bloeit op met planten. Haal het buitenleven naar binnen en bedenk: het hoeft niet per se levend groen te zijn. Kurk, vilt, marmer, papier, karton en zelfs beton zijn óók natuurproducten! Met een witte basis, fris groen, zacht zandgeel, lichtblauw, grijs en camel is het Go Green! interieur licht en ruimtelijk. De invloed van meer planten in huis is merkbaar: wat een verademing!

Perscentrum wonen

Bonjour - BrigitteWoonmodetrend Bonjour Brigitte
Speels, sfeervol en sexy!

Zwoel, intiem en nostalgisch: dat is woonmodetrend Bonjour Brigitte, waarbij we Parijs en de Provence begroeten in ons interieur. Let wel: het Parijs en de Provence uit de jaren vijftig en zestig! Deze periode is een belangrijke inspiratiebron, net als Brigitte Bardot. De zwoele en speelse stijl van dit sixties icoon zien we binnenshuis terug. Met rood, roze en zalm en een mix van dessins realiseer je deze knusse, kleurige en speelse sfeer. Waan je, zoals Bardot in 1957, une Parisienne in dit retromoderne interieur met een vleugje folklore.

Perscentrum wonen

Un beau melangeUn beau mélange

Je kan er niet omheen: de mix van patronen regeert bij woonmodetrend Bonjour Brigitte. Ruitjes, strepen, (retro) bloempatronen en hier en daar een grafisch dessin maken het tot een bonte en levendige eenheid, die zorgt voor een krachtige samenhang. De ogenschijnlijke wanorde van kleuren en patronen is dan ook het resultaat van nauwkeurige coördinatie. Blijf trouw aan het modische kleurenpalet, warm en zoet! Integreer verschillende tinten rood en roze en breng accenten aan zalm. Bedwing jezelf vooral niet als het op dessins aankomt en ga voor een uitbundige mélange. More is More!

Perscentrum wonen

 


 

Nieuwe Trends


Blue Green PurpleBlue, Green & Purple

De mood “Blue, Green & Purple” is geïnspireerd op het kleurspectrum van water, Hollandse wolkenluchten en de verandering van beide. De kleur van water en lucht verandert constant van helder turquoise naar smaragd groen met grijzen die opkleuren naar antraciet petrol en soms overgaan in zinderend indigoblauw of paars. Kleuren die niet alleen in de natuur maar ook binnenshuis mooi bij elkaar passen. Flexibiliteit, comfort en rust zijn kernwoorden binnen deze woonsfeer. Het gebruik van duurzame materialen en veel textiel is kenmerkend. Met de juiste meubelen en accessoires als servies, wollen plaids, kleden, kaarsen en kussens in blauw, groen en paars styl je deze prachtige compositie in kleur!

Perscentrum wonen

Camel, Grey, YellowCamel, Grey & Yellow

Aandacht voor duurzaamheid en producten gemaakt van afval of gerecyclede materialen vormt de inspiratie voor de mood “Camel, Grey & Yellow”. Materialen als steen, metaal, hout en papier brengen een sobere look en vergrijsd kleurenpalet in het interieur. Niets is wat het lijkt. Plastic (ogende) bekertjes zijn van keramiek, vazen lijken van beton maar zijn in feite gemaakt van papierpulp en een kleed blijkt gemaakt van houten blokjes. De vervreemding zit overal. Gerecycled kunststof in citroengeel doorbreekt het ingetogen kleurenbeeld.

Perscentrum wonen

Red, Brown OrangeRed, Brown & Orange

De warme kleuren van de savanne en (woestijn)steppe vormden de inspiratiebron voor de mood “Red, Brown & Orange”. Wie aan de Afrikaanse savanne denkt, denkt aan de terracotta kleur van stoffige zandpaden, het feloranje van de brandende zon en schemerige luchten die van warm oranje naar diep robijnrood kleuren. Vloeiende ronde vormen en natuurlijke materialen als hout en textiel maken dit tot een speelse en creatieve woonsfeer. Na jaren van verstrakking zijn speelse vormen en vrolijke kleuren terug van weggeweest, ook in nieuwe collecties. Met ronde vloerkleden, felgekleurde stoelen en poefs en banken die steeds v

aker weer ronder en boller zijn, in plaats van strak en vierkant. Ploffen mag! Warm textiel in breisels, borduursels & vlechtwerk, ronde vormen en vurige kleuren zijn dominant bij deze woonsfeer.

Perscentrum wonen

Black White en Pink

Black, White & Pink

Unieke en ambachtelijke producten van hout, textiel, kunststof en metaal staan centraal bij de mood “Black, White & Pink”. De kunst van het ambacht komt tot uiting in unieke ontwerpen: een handgeblazen lamp, een handgemaakte uit hout gesneden kandelaar of een handgeweven tapijt. Onregelmatige of juist erg egale oppervlakken en grove, hobbelige ronde vormen en structuren zijn hierbij kenmerkend. Unieke producten behoeven weinig opsmuk: wit, zwart en donkergrijs zijn sterke basiskleuren en laten opvallende vormen goed uitkomen. Accenten in fluor roze geven pit. 

Perscentrum wonen


 

 

StuidotholLigbad of Zitbad?
Thomas Linssen ontwerpt onder de naam Studio Thol prachtige objecten van diverse materialen zoals beton, glas, porselein en nylon. Zijn nieuwste object, een bad, is gemaakt van eikenhout en marmercomposiet. Tijdens Inside Design in Amsterdam is de badkuip te zien in de Candido loods (Cruquiusweg)

Evolutie is een belangrijke inspiratiebron voor Linssen en vormde ook bij het ontwerp van zijn badkuip het uitgangspunt. Zo was een bad vroeger een houten kuip maar door de toepassing van nieuwe materialen veranderde ook de vorm van het bad. Linssen toont met zijn badkuip de evolutie van een stoel in een badkuip. “Because a bathtub is something you sit in or on it seems logical for me to make a bathtub from the thought of a sitting object” aldus de ontwerper. Hij koos het voorkomen van een stoel en de benodigde vorm voor een bad, voegde dit samen en kwam zo tot zijn evolutie van de badkuip. Een zitbad.
www.studiothol.nl 

Perscentrum wonen


 

 

Graham BrownPimp Your Wall

Op afstand lijkt het een grafisch zwart/wit patroon maar van dichtbij zie je pas goed dat de tekeningen op het behang Fashion allemaal te maken hebben met mode. Deze moderne versie van de eeuwenoude toile-de-juey kun je zelf inkleuren zodat je een persoonlijk gepimpte versie hebt. www.grahambrown.nl

Perscentrum wonen


 

 

OpkopKnutseldekbed
Regen, storm en hagel: geen ideaal weer voor kinderen om buiten te spelen. Binnenspelen en vroeg onder de wol wordt leuk, met dekbedovertrek ‘Doodle’!
Ontworpen als een groot vel papier kun je er op tekenen en schrijven. Met de acht bijgeleverde stiften kan er aan nachtelijke creatieve uitspattingen dus direct gehoor worden …

Doodle is minder geschikt voor Picasso’s in spé want meesterwerken verdwijnen in de machine: na eenmaal wassen heb je weer een blanco ‘blad’ en kan er opnieuw naar hartelust gekliederd worden.
www.opkop.com 

Perscentrum wonen


 

 

perscentrumwonenRetro-modern
Door de afgeronde vormen, mooie belijningen en het blonde hout doet deze woonmodetrend zowel Scandinavisch als een tikje retro aan. De Armchair 400 van Artek, een ontwerp uit 1936 van de Finse ontwerper Alvar Aalto, representeert beide met het typisch Scandinavische design, blonde hout, gestroomlijnde armleuningen en bekleding met bontvacht. De algehele look van Fashion Model is uiteindelijk een versmelding van diverse invloeden, vertaald naar 2010 en flink opgepoetst en gepolijst tot een topmodel-interieur....http://www.perscentrumwonen.nl/2010/08/woonmode-fashion-model/


Perscentrum wonen


 

 

wonen in stijlGluur jij ook nieuwsgierig naar binnen bij die prachtige grachtenpanden, tijdens een wandeling door Amsterdam? Ben jij benieuwd welke interieurs er achter de imposante exterieurs schuilgaan? Dan is het koffietafelboek Wonen in Stijl in Amsterdam iets voor jou: het biedt je de kans om uitgebreid binnen de kijken bij ’s lands mooiste panden.

Historische stad, bijzondere interieurs

Amsterdam is een stad in voortdurende beweging, met een sterk cultureel klimaat en een rijke geschiedenis. De historische stad, het labyrint van grachten en de karakteristieke grachtpanden, zijn werelwijd bekend. Wat er achter de elegante gevels schuil gaat is voor de meeste bezoekers een mysterie maar het zal hen niet verbazen dat deze historische stad meerdere bijzondere interieurs telt. Massimo Listri fotografeerde voor dit boek veertig interieurs van kunstenaars, verzamelaars en enkele antiekhandels in Amsterdam. Dit boek gunt de lezer een blik op de stijlvolle en kunstzinnig gedecoreerde woningen die Amsterdam rijk is.

Wonen in stijl in Amsterdam (2010)
Door Melanie van Ogtrop
Vdh Books
ISBN: 9789088810251
Verkoopprijs: 49,90
http://www.vdhbooks.com/

Met dank aan Perscentrum Wonen

 
Home|Alg. VW Zakelijk|Alg. vw consumenten|Copyright, Merken en Disclamer|Privacy beleid|Vrijwaring