Snelzoeken:
Zoeken op trefwoord:
Zoeken op rubriek:
Zoeken op regio:

Ramen, Deuren en Kozijnen

Ramen
 

Ramen, Deuren &
Kozijnen.

DeurenRamen, deuren en kozijnen zijn voor ons een standaard begrip bij een woning. In ons klimaat kunnen we niet zonder, terwijl in zonnige oorden vaak gebruik wordt gemaakt van enkel shutters. Ramen, kozijnen en deuren  zijn er in vele uitvoeringen en materialen mogelijk. De ontwikkelingen staan hier niet in stil.

Met een nieuwe deur kan je een geheel nieuwe sfeer creëren. Al dan niet met fraaie glasdesigns en afgestemd met het bij behoren de deurbeslag levert een complete metamorfose op.

DeurbeslagDeurbeslag
De deurkruk is de finishing touch van uw deur. Door de uitgebreide collecties kunt u uw deur stijlvol aankleden. Van Modern tot Klassiek, van opvallend tot ingetogen. Diverse modellen, stijlen en materialen zijn verkrijgbaar bij uw specialist!

RamenGlas
Bij veel oude woningen kom je nog enkel glas tegen, wat het woonklimaat niet ten goede komt. Vervangen levert energiebesparing en comfort op. Zo heb je standaard HR+ beglazing maar kun je ook al kiezen voor HR++ zelfreinigende veiligheidsbeglazing, wat energiebesparend en geluiddempend is. Zachtjes tikken van de regen roept de nodige charme op maar in ons land blijft het daar vaak niet bij en in de herfst slaat het al vaak om in een slagregens en hagel waardoor je nachtrust wordt verstoord. Zo`n geluiddempend raam is dan toch wel ideaal, zeker bij schuine daken.

Glas in loodGlas in lood
In veel oude herenhuizen en gebouwen kom je nog glas in lood ramen tegen. De techniek van glas in lood is al oud. Dit zijn ramen waarin stukken gekleurd of gebrandschilderd glas in loodlijsten zijn gevat.

In het verleden werden op deze wijze ramen gemaakt omdat ze niet uit een stuk vervaardigd konden worden. Glas in lood geeft een unieke sfeer en leent zich uitstekend voor kunstzinnige en kleurrijke toepassingen. De lichtinval door dit soort ramen geven een bijzonder karakter aan de woning.

Dakraam

Dakkapel
Tegenwoordig zijn er meer mogelijkheden dan standaard dakkapellen. Dakkapellen worden geplaatst om meer ruimte op zolders met schuine daken te creëren. De nieuwe soorten dakkapellen bieden nog meer daglicht, hebben minder onderhoud nodig en geven een serreachtige uitstraling. In veel gevallen is deze optie vergunningsvrij, maar informeer voor de zekerheid bij uw gemeente naar de regels en wetten.  

Lichtkoepels
Op platte daken is een lichtkoepel een prima oplossing voor de inval van extra daglicht. Nieuwe koepels zijn uitgerust met veiligheidsbeglazing en komen in aanmerking voor het Politiekeurmerk. HR++ glas levert hoge isolatiewaarde en vermindert contact geluiden. Er zijn zelf elektrische mogelijkheden met afstandbediening die tevens voorzien zijn van een regensensor die de lichtkoepel sluiten zodra het gaat regenen.
© Living Design
Home|Alg. VW Zakelijk|Alg. vw consumenten|Copyright, Merken en Disclamer|Privacy beleid|Vrijwaring