Snelzoeken:
Zoeken op trefwoord:
Zoeken op rubriek:
Zoeken op regio:

Meubels & Meubilair

Meubels BarokMeubels

 Meubels - Functioneel of Decoratief?

Meubels en DesignHet kiezen van meubels voor in je interieur is best lastig. Vaak worden keuzes gemaakt vanuit intuïtie en emotie. Veel belangrijker is functionaliteit en comfort. Daarnaast zijn meubels een belangrijk decoratief element en bepalen voor een groot deel de stijl en sfeer in een ruimte.

MeubelopstellingDesign en comfort.
Veel ontwerpers kiezen voor design, maar helaas gaat design vaak ten koste van comfort. Soms kan een bank of stoel er nog zo geweldig uit zien, maar er relaxt op zitten is dan onmogelijk.

Bepaal van tevoren goed welke functie je meubels dienen te hebben. Moet je er lekker op kunnen zitten, wil je bankhangen of is het alleen een stukje design?

Ruimte indelen.
De afmeting is ook niet geheel onbelangrijk. Maak een plattegrond van de kamer en deel deze in op schaal. Waar wil je de bank, waar de eethoek en misschien wil je ook nog een werkplek. Vergeet ook niet de salontafel, poef en planten een plekje te geven. Op schaal kan je goed zien hoe groot je meubels uiteindelijk mogen zijn. Een ruimte die gevuld wordt met te kleine of grote meubels komen niet tot zijn recht en dat is zonde. Heb je een kleine kamer dan is het vaak beter om te kiezen voor grote elementen. Steeds meer woonwinkels maken gebruik van een Stylist om klanten extra goed te kunnen adviseren. Informeer er eens naar bij jouw woninginrichter.
Shop till you dropUitgerust op pad.
Vaak begint onze zoektocht al op internet, maar de meeste mensen kopen toch niet zo`n belangrijk element alvorens het eerst te hebben uitgeprobeerd. Zeker als comfort een belangrijke rol speelt. Als je gaat shoppen zorg dan dat je uitgerust op pad gaat. Aan het begin van de dag ben je ook kritischer dan aan het eind van de dag. Je lichaam raakt vermoeid van het winkelen en op het laatst zit alles lekker, zelf een poef. Heb je een keuze gemaakt, dan is het geen verkeerd idee om nog een keer terug te gaan voordat je definitief je bestelling plaatst.
 
MaterialenLeren stofstalen
Kies bewust je materialen. De keuze van het materiaal heeft ook veel te maken met budget. Meubels zijn in verschillende materialen en stoffen verkrijgbaar, maar daar hangt wel een prijskaartje aan. Het is en blijft dezelfde bank, maar krijgt een andere uitstraling door het materiaal. Onderhoud en gemak spelen tevens een rol. Heb je huisdieren of kleine kinderen in huis, dan is een witte stoffen bank misschien niet de beste keus. Wellicht is het dan praktischer om te kiezen voor een (kunst) leren bank. Niet natuurlijke materialen, zoals kunstleer, kunnen bij hogere temperaturen nogal eens voor ongemak zorgen. Handdoeken op je bank om niet weg te zweten staat ook niet flatteus. Bedenk goed van tevoren wat je van je meubels verlangt, dan heb je er jarenlang plezier van! Laat je goed informeren door de woninginrichter.
Meubels in pinkLevertijden.
Op de meeste meubels zitten lange levertijden. Er gaan al gauw 8 tot 16 weken over heen voordat je kan gaan genieten van je nieuwe aankopen. Indien je een opruimingsartikel weet te bemachtigen of gaat shoppen in een groot woonwarenhuis zoals bijvoorbeeld IKEA, kan je de aankopen meestal direct uit voorraad meenemen. Het is wel handig om een bus mee te nemen of een aanhangwagen te lenen of te huren.
 
 
© Living Design

 

Home|Alg. VW Zakelijk|Alg. vw consumenten|Copyright, Merken en Disclamer|Privacy beleid|Vrijwaring