Snelzoeken:
Zoeken op trefwoord:
Zoeken op rubriek:
Zoeken op regio:

Kunst

Kunst met de grote K
Kunst aan de wand

Stylen en Decoreren
 
Als laatste ga je je interieur stylen en decoreren. Uiteraard hoort daar ook je wanddecoratie bij en dat is soms best lastig. Foto's, schilderijen, etsen? Wat hang je waar en hoe?

Kunst & Wand decoraties ...>


Interieur Knal rose

Ooghoogte
Waar je ook komt 9 van de 10 keer hangt Kunst en wand decoratie op de verkeerde hoogte. Het uitgangspunt is ooghoogte. Dus ook in een zithoek…. Uitzonderingen daar gelaten. Waak er voor dat de afbeeldingen in de zithoek niet te laag hangen zodat de mensen die op de bank zitten er met hun hoofd voor of tegen aan zitten.

Inbouw spots
In de spotlight!

Kunst en afbeeldingen mogen in de picture staan en goed worden belicht. Met plafondspots en de speciale schilderijlampen laat je de kunstwerken goed tot hun recht komen.

Ophanging met spijkers

Ophanging

Let ook op de ophanging. Niets is zo afleidend als een grote spijker boven een mooi kunstwerk.

 

kunst


Toeters en bellen
Zorg dat de afbeelding van de kunst belangrijker blijft dan je lijst. Niet te veel poespas, werkjes en kleurtjes tenzij zo'n afbeelding daarom vraagt natuurlijk.

 

Kader
Wanneer je een compositie maakt van verschillende afbeeldingen moet je er een denkbeeldig kader omheen denken, dan is het mooi in lijn en in evenwicht.

 

Interieur Tip

 hoogte * Je kunt een wand hoger laten lijken door vertikaal een aantal schilderijen boven elkaar te hangen of te combineren met wanddecoratie of behang.

* Je kunt een wand langer laten lijken door horizontaal een aantal schilderijen naast elkaar te hangen of hiervan gebruik te maken in combinatie met

* Hang in het trappengat de afbeeldingen gelijk met de opstap van de traptreden om de horizontale lijn te accentueren. 

 

Schilderij compositieComposities

Composities maken doe je op gevoel en zijn ook een kwestie van smaak. Het is wel handig om de afbeeldingen eerst op de grond voor de wand te decoreren voordat je ze definitief ophangt. Zo kun je beter het effect inschatten. Hang de kunstwerken pas op als je er zeker van bent, want het is zonde om onnodig een gatenkaas van je wand te maken. Je kunt natuurlijk ook voor een railsysteem of wissellijsten kiezen, als je wispelturig bent of van variatie houdt.

 

Op zoek naar mooie en bijzondere kunstwerken >>>

 © Living Design

Home|Alg. VW Zakelijk|Alg. vw consumenten|Copyright, Merken en Disclamer|Privacy beleid|Vrijwaring