Snelzoeken:
Zoeken op trefwoord:
Zoeken op rubriek:
Zoeken op regio:

Serre en Terrasoverkappingen

Serre en Terras Overkappingen
 The sun is shining 

The sun is shining!

Vandaag de dag kun je het zo gek niet bedenken of het is wel mogelijk. Van plat tot punt, van vierkant tot ronde boogconstructies, met en zonder schuifelementen... Serres en terrasoverkappingen! Ze halen buiten naar binnen en binnen naar buiten.

Serre aanbouwenSerre aanbouwen
Het aanbouwen van een serre is een flinke klus. Je kunt hierbij kiezen uit prefab systeembouw of voor een serre op maat. Waar je rekening mee dient te houden is dat er een fundering in moet, een vloer wordt gestort en dat een gevel wordt gesloopt. Er wordt een tussenwand geplaatst zodat je er zo min mogelijk hinder van hebt, maar je zit wel een paar weken tegen zo'n donkere wand aan te kijken. Het resultaat is verbluffend en de moeite van die paar weken ongemak dubbel en dwars waard.

Isolatie, warmtewering en ventilatie

Isolatie, warmtewering en ventilatie zijn belangrijke items bij het bepalen van je keuze. Om te voorkomen dat je een sauna creëert kun je kiezen voor warmtewerende hoog rendementsglas met extra zonwerende coating die verkrijgbaar is in verschillende tinten.

Zon Zonwering
Naast goede isolatie is zonwering aan te bevelen! Het algemene advies luid screens die 70% tot 80% het licht filteren. Voor elk type glas is er zonwering op maat.

Laat u adviseren door een vakspecialist.

Terrasoverkappingen en Louvredaken
Wil je optimaal van de zon kunnen blijven genieten, informeer dan eens naar terrasoverkappingen en louvredaken.
Terras overkapping LouvreDe laatste jaren stijgt de populariteit van de overkappingen omdat we ons willen weren tegen typische Nederlandse weersinvloeden.
De overkappingen bestaan uit oerdegelijke en onderhoudsarme constructies waar u het gehele jaar door optimaal van kunt genieten. Ze bieden optimale bescherming tegen regen en overvloedige zonnestralen. Daarnaast zijn er schuifbare terrasoverkappingen, waardoor je het dak deels kunt openen en optimaal van de zon kunt blijven genieten. 2 in 1 dus. Louvredaken zijn een op maat gemaakt systeemplafond waarbij de lamellen 180 graden kunnen draaien. Hierdoor kun je volledig open en dicht zitten!

Verwarmen en koelen
Denk goed na over de wijze waarop je de ruimte wilt verwarmen. Koelen en verwarmenRadiatoren zijn niet de meest aantrekkelijke oplossingen. Bij een serre kun je beter denken aan vloerverwarming, convectorput, plintverwarming of de nieuwste oplossing ... verwarmend glas. Bij deze laatste werkt de binnenste ruit als een radiator waarbij de kabels onzichtbaar zijn aangebracht.
Je verwarmingskeuze is afhankelijk van je vloerkeuze. Laat je goed informeren over de diverse opties en mogelijkheden door een vakspecialist, alvorens je een keuze maakt. Bezoek verschillende vloeren bedrijven en informeer naar de verwarmmogelijkheden.

Vervolgens bezoek je het warmteservicebedrijf en laat je daar adviseren.

Tip
Zodra er aan de constructie van de woning wordt gewerkt is het wellicht handig om een CAR (Construction All Risk) verzekering af te sluiten. Deze kosten een X% van de totale bouwkosten maar voorkomen een bak ellende. Informeer bij de aannemer of hij dit soort zaken dekt en neem anders contact op met je assurantie tussenpersoon.

Bezoek een vakspecialist op het gebeid van Serres en Terrasoverkappingen

Overkappingenwww.serbo.nl

www.niekroos.nl

www.gesbo.nl

 © Living Design

Home|Alg. VW Zakelijk|Alg. vw consumenten|Copyright, Merken en Disclamer|Privacy beleid|Vrijwaring