Snelzoeken:
Zoeken op trefwoord:
Zoeken op rubriek:
Zoeken op regio:

(Open) Haarden

(Open) Haarden
 Open haard en interieur

Openhaard in interieur
De (open) haard als sfeermaker

Koude dagen, een knapperende haard gecombineerd met een goed boek en een lekker glas wijn... of wat anders :-)

De haard is allang niet meer alleen functioneel maar ook decoratief en brengt gezelligheid en sfeer.

 
Openhaard + TVDe juiste plek
De plek van de haard is erg belangrijk. De haard wordt vaak gezien als middelpunt. Het is prettig om de haard te combineren met de TV. In dit geval kun je tergelijkertijd van beide optimaal genieten.
Bij een open systeem dien je rekening te houden met deuren die de trek van je haard kunnen verstoren.

Optimale warmte
Voor optimale warmte dient de grootte van de openhaard mond afgestemd te worden op de ruimte waar de haard wordt geplaatst.


Blokken sjouwen of één druk op de knopopenhaard
Oriënteer je goed voordat je een haard aanschaft. Kies je voor een knapperend haardvuur of ga je voor gemak. Dan is wellicht een gashaard meer iets voor jou. Met één druk op de knop gaat de haard aan en binnen enkele minuten is het behaaglijk warm. Geen gesjouw met haardblokken, maar ook geen knapperend vuurtje...

Naast gas en hout is er ook de elektrische haard. Stekker in het stopcontact en klaar. Achter het imitatievuur wordt vaak een donker spiegelende achterwand geplaatst waardoor het licht wordt weerkaatst. De standen zijn vaak regelbaar maar de elektrische haard is niet voor geschikt om complete ruimtes te verwarmen.

Bio-ethanol wordt gemaakt uit suikerbieten. 100% natuurlijke biologische alcohol. Voor dit type haarden heb je geen schoorsteen nodig. De verbranding bevat geen schadelijke stoffen en geeft geen onaangename geur.

Pellets is een nieuwe ecologische brandstof op basis van houtkorrels. Met een rendement van ruim 80% en een voordelige kostprijs is deze vorm van brandstof een natuurlijke en voordelige energiebron.

Gelhaarden zijn sfeervuren waarvoor geen afvoer kanaal nodig is. De gelhaarden kunnen over het algemeen makkelijk worden verplaatst, beetje afhankelijk van de grootte. Ze zijn bedoeld als decoratieve sfeerverwarmers maar onvoldoende geschikt om complete ruimtes te verwarmen.

Wat je keuze ook is laat je voorlichten door een vakspecialist.

www,sikken.chType haarden
Tegenwoordig kun je kiezen uit inbouwhaarden, voorzethaarden, vrijstaande of hangende modellen. Gesloten en open systemen.
Dan heb je de typen fronthaarden, hoekhaarden, doorkijkhaarden en hangende haarden.

Laten we ook de gietijzeren houtkachels en speksteenkachels niet vergeten, die veel rendement leveren.
Kies je voor strak en modern of ga je voor nostalgisch en robuust.
Kies je voor een zandstenen schouw of ga je voor het strakke inbouwmodel.


Haard en glaasje wijn
Openhaarden Specialist
Je ziet het al, keuzes in overvloed. Ga naar de openhaardenspecialist en laat je informeren welk type haard het beste aansluit op jouw wensen, levensstijl en behoeften. 

 © Living Design

Home|Alg. VW Zakelijk|Alg. vw consumenten|Copyright, Merken en Disclamer|Privacy beleid|Vrijwaring