Snelzoeken:
Zoeken op trefwoord:
Zoeken op rubriek:
Zoeken op regio:

Koelen, Verwarmen & Energie

Koelen, Verwarmen & Energie
 Zonne energie Zonne Panelen
Zonne Energie
De hoeveelheid zonne-energie die de aarde bereikt is vele malen groter dan de behoefte van alle aardbewoners bij elkaar. Zonde dus om deze energie niet te gebruiken. Vooralsnog kan dat met zonnecollectoren en zonnepanelen, maar de ontwikkelingen op dit gebied gaan razend snel.
Stroom opwekken door middel van zonlicht gebeurt met zonnepanelen op het dak.

Kraanwater wordt verwarmt door middel van een zonneboiler en zonnecollectoren die op daken worden geplaatst. Tevens is er een zonneboilercombi die naast het water ook uw woning verwarmt.
Bent u benieuwd of uw woning is geschikt voor zonnepanelen of zonne-collectoren en wat deze voor uw opleveren? Kijk voor meer advies op Milieu Centraal.
Groene energieGroene Stroom
Maakt u al gebruik van groene stroom? Deze stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Overstappen is eenvoudig en hoeft u geen investering te kosten. Hiermee helpt u het milieu een handje en voor uw portemonnee hoeft u het tegenwoordig ook niet meer te laten.
Kijk nu zelf wat u kunt besparen!
 
 De belangrijkste Duurzame Energiebronnen

Wind
Wind molens In Nederland waait het vaak en dan maakt ons land zeer geschikt om met wind elektriciteit op te wekken. Windturbines leveren momenteel bijna de helft van alle groene energie.

Water
Nederlandse krachtcentrales halen hun energie uit reactieturbines, waar het water met enorme hoeveelheid drukverschil passeert.

De Zon
Bij de productie van deze energiebron komt er nauwelijks CO2 vrij. Een betrouwbare bron waar we nog lang uit kunnen putten!

De Aarde
De aarde fungeert als leverancier van thermische energie, in de vorm van warmte. Deze energie kan worden gebruikt zowel voor het opwarmen als koelen van water maar ook van lucht. Aardwarmte kan worden aangewend door een bodemwarmtewisselaar en waterpomp.

Bio Massa
Uit organische producten zoals groente en fruit, tuinafval en hout wordt ook energie gehaald. Deze energie wordt opgewekt door verbranding, vergassing of vergisting van deze materialen.

 Verwarmen kan op vele manieren.

Klassieke radiaotrRadiatoren
We kennen allemaal de ouwe trouwe radiatoren, maar tegenwoordig wordt er steeds meer gekozen voor design radiatoren, plaat radiatoren, een convector put of voor een verwarming systeem wat niet zichtbaar is maar wel comfortabel, want het oog wil ook wat.

Vloerverwarming & Muurverwarming
Met vloerverwarming wordt elke vloer, in welke ruimte dan ook, aangenaam warm. De verdeling van de warmte in de ruimte is overal gelijk, in tegenstelling tot een radiator. Tegenwoordig kan je ook gebruik maken van muurverwarming. De leidingen zijn dan weggewerkt in de muur en geven warmte af aan de wanden. Een thermostaat regelt de warmte tot maximaal 35C. De voordelen zijn gelijk aan vloerverwarming. Energiebesparing, aangename stralingswarmte en een lagere gelijkmatige lucht temperatuur.

Luchtverwarming
Luchtverwarming is vrijwel onzichtbaar en kan zomers ook worden gebruikt om te koelen. Het is uiterst zuinig, comfortabel en snel reagerend systeem.

Glasverwarming
Glasverwarming is ruit en radiator in 1 en zorgt voor een comfortabele stralingswarmte. Het is een ideale oplossing voor diegene die geen radiator aan de muur wenst of de mogelijkheid heeft om een convector put te graven. Een prima oplossing in serres.

Plintverwarming
Plintverwarming, de naam zegt het eigenlijk al, een combinatie van plint met verwarming.

Wat je keuze ook wordt, laat je goed informeren door de vakspecialist. Niets is zo vervelend als de capaciteit onvoldoende is en je moet kouwkleumen in je eigen huis.

Warm water - De QuookerQuooker
Een onmisbare hulp in de keuken. Een kraan die kokend water oplevert, kant en klaar met één draai aan de knop. Veilig, zuinig en multi inzetbaar. Om het Quooker reservoir zit een dubbele roestvast stalen wand. De ruimte tussen de wanden wordt vacuüm gepompt en is van stralingswarmte voorzien. Door deze constructie verbruikt de Quooker Combin bijna 80% minder elektriciteit dan een gemiddelde keuken boiler. Goed voor het milieu en uw portemonnee!

 © Living Design 

Home|Alg. VW Zakelijk|Alg. vw consumenten|Copyright, Merken en Disclamer|Privacy beleid|Vrijwaring