Snelzoeken:
Zoeken op trefwoord:
Zoeken op rubriek:
Zoeken op regio:

Klussen

Klussen
Klussen

Klussen een nachtmerrie of hobby?

Je betrekt een nieuwe woning of je huidige optrekje is toe aan een opknap beurt of renovatie. Klussen is voor de één een uitdagende hobby en voor de ander een complete nachtmerrie. Sommigen fleuren helemaal op van een nieuw stukje gereedschap terwijl anderen gruwelen bij het zien van dit soort martelwerktuigen. 

Handen uit de mouwen of uit besteden?
Waar kies je voor? Zelf de handen uit de mouwen steken of huur je een vakman in. Natuurlijk zijn er voldoende klussen die je zelf kan doen, zelfs als je 2 linkerhanden hebt, maar voor veel klussen is het toch verstandiger om een specialist in de arm te nemen.

Klusbedrijven
Zelf doen
Kies je er voor om zelf te gaan klussen dan is het niet geheel onverstandig om je goed voor te bereiden. Dat bespaart je een hoop ellende, stress en geld. Op de meeste 'Doe het zelf' sites, staan de nodige tips, al dan niet voorzien van instructie filmpjes, hoe je zelf je huis kan verbouwen. Van een spijker in de muur slaan tot complete keukenrenovaties. Hoewel je je af moet vragen of je voor deze laatste niet beter een professional kan in huren. Veel mensen beginnen enthousiast aan een klus, maar komen er halverwege achter dat het toch niet zo simpel is als men dacht, met als gevolg dat men meer tijd en geld kwijt is dan men lief is. Je kunt natuurlijk ook samen werken met een specialist of de werkzaamheden deels uit besteden. Informeer eens naar de mogelijkheden bij de vakman in jouw buurt.
BegrotingWoning begroting
Voor je aan de slag gaat is het wel zo handig om een reële begroting te maken. Maak een overzicht van alle materialen die je nodig hebt. Denk hierbij ook aan klein materiaal, zoals spijkers, schroeven en bekabeling. Daar gaat ongemerkt veel geld in zitten! Hou een stelpost aan voor onvoorziene kosten. Reken ook het gereedschap mee wat je dient aan te schaffen of moet huren. 
Heb je besloten om je badkamer zelf aan te pakken, dan is het ook handig om een en ander te organiseren voor de periode dat je niet kan baden of douchen.
Voor meer tips en informatie bekijk ook de checklist verbouwen!

Kies voor de juiste en duurzame materialen
Verbouwen kost veel geld. Niets is zo vervelend als je veel tijd, geld en energie in je project hebt gestoken en er uiteindelijk niet van kan genieten. Je zal niet de eerste zijn die spaanplaat verwerkt in zijn badkamer. (Spaanplaat absorbeert vocht... de rest hoeven we denk ik niet uit te leggen...)

Het loont echt de moeite om je goed te laten informeren omtrent materialen en de daarbij behorende eigenschappen!

Goed gereedschapGoed gereedschap is het halve werk
Deze uitdrukking is er niet voor niks. Met goed gereedschap bespaar je veel tijd en energie. Voor het ophangen van een enkel schilderijtje kan je misschien met een schroevendraaier uit de voeten, maar ben je van plan om je complete woning te gaan renoveren, dan is het wellicht handig om een goede schroefmachine aan te schaffen. Laat je goed informeren over de diverse gereedschappen. Prijs en kwaliteit staan vaak in verhouding met elkaar!!
Uit besteden
De keus om zelf te gaan klussen wordt vaak gedaan vanuit kosten overweging. Als je alles bij elkaar opteld qua kosten, tijd en ongemak loont het zich misschien toch de moeite om een vakman in te schakelen. Informeren naar de mogelijkheden en bijbehoren tarieven kan zowieso geen kwaad!
Klus uit besteden
© Living Design
Home|Alg. VW Zakelijk|Alg. vw consumenten|Copyright, Merken en Disclamer|Privacy beleid|Vrijwaring