Snelzoeken:
Zoeken op trefwoord:
Zoeken op rubriek:
Zoeken op regio:

Interieur Ontwerper

Binnenhuisarchitect / Interieur Ontwerper
  Interieur Ontwerpen Woning Binnen Huis Architectuur
De Binnenhuisarchitect of Interieur Ontwerper
Inmiddels zijn er al een tal van benamingen, maar er wil nog wel eens verwarring ontstaan tussen Interieur Ontwerper en Interieur Stylist. Binnen Huis architect

Een Binnenhuisarchitect of Interieur Ontwerper ontwerpt en adviseert consumenten m.b.t de complete indeling en inrichten van alle ruimten. 

Een Interieur Stylist wordt vaak betrokken in het aankleden van interieurs die afgestemd worden op de leefstijl, wensen en smaak van de bewoners.
Waarom een Binnenhuisarchitect inschakelen als je al een aannemer in de arm hebt genomen?
Binnenhuis architectuurEen aannemer focust zich over het algemeen omtrent de grote lijnen en een binnenhuisarchitect bekommerd zich meer om logische indelingen en details die in de dagelijkse gang van zaken zo praktisch zijn.

Door het inschakelen van een binnenhuisarchitect kunnen storende structurele fouten verholpen, of nog beter, voorkomen worden. Om er maar eens één storende factor te noemen... denk bijv. aan de plaatsing van een toiletpot recht tegen over een badkamerdeur, maar ook een verkeerde plaatsing van een openhaard!

Schakel een Binnenhuisarchitect of Interieur Ontwerper in voordat je met de bouw of verbouw van je woning of locatie begint, daar heb je jaren lang plezier van!
Thuis Voelen
Happy @ Home
Naast een praktische indeling is natuurlijk wooncomfort heel belangrijk; je moet je "thuis" voelen!
Interieurtrucs
Door bepaald kleurgebruik, vormen en materialen op doordachte wijze toe te passen, kunnen problemen worden gecamoufleerd of iets anders worden gesuggereerd.

Spiegel en effecten
Spiegels
Door een spiegel bij een raam te plaatsen wordt de hoeveelheid licht vergroot.

Ook kan je met spiegels een ruimtelijk effect creëren. Plaats bijvoorbeeld een spiegel op de wand in een klein vertrek en de ruimte zal opties groter lijken. Plaats er wel een meubelstuk of plant voor om het geheel tot zijn recht te laten komen.

Met spiegels kan je ruimten langer, breder en hoger laten lijken.

Vermijd hinderlijke reflecties en voorkom weerkaatsing.

Gelijk is ongelijk
Accentueer vlakken die bij elkaar komen en van verschillende materialen zijn. Hierdoor camoufleer je lelijke overgangen.
symmetrie
Symmetrie
In veel woningen wordt symmetrie toegepast. Denk maar aan de ontwerpen van Jan des Bouvrie. Hiermee creëer je rust in het interieur.
 

Interieur Mies van der RuheRuimtelijk effect
Door ontwerptrucs kun je ruimten groter, hoger, langer, breder of smaller laten lijken. Hiervoor kun je gebruik maken van verlichting, kleur, decoraties en overgangen.

Je kunt ruimtelijk effect creëren door gordijnen of lamellen van vloer tot plafond toe te passen. Plaats hoge elementen, zoals een sidetable met kaarsenstandaards of planten in een vertrek waardoor een ruimtelijk verdeling ontstaat.

 © Living Design

 

Home|Alg. VW Zakelijk|Alg. vw consumenten|Copyright, Merken en Disclamer|Privacy beleid|Vrijwaring