Snelzoeken:
Zoeken op trefwoord:
Zoeken op rubriek:
Zoeken op regio:

Checklist verhuizen

Checklist Verhuizen !

Verhuizen gezing Huis en sleutel
Inpakken en Weg wezen!
Graag helpen we u een handje op weg met de Checklist Verhuizen!
1 Overleg met uw verhuizer, voordat u gaat inpakken. Zij hebben de ervaring en kunnen u goed informeren!
2 Als u de verhuisdozen in huis heeft kunt u alvast de zaken inpakken die u niet meer nodig heeft. Maak van deze gelegenheid gebruik om eens goed te gaan ruimen. Verkoop uw spullen via internet, geef ze weg of breng ze naar instanties zodat u anderen er nog plezier mee kunt doen.
3 Noteer duidelijk op iedere doos: De ruimte waar de spullen naar toe moeten en wat er in de doos zit!!! Het is ook handig om de dozen te nummeren en een lijst te maken met uitgebreide omschrijving van de inhoud.
4 Breekbare spullen dient u extra goed in te pakken en plak stickers op de doos "BREEKBAAR".
5 Voor uw kleding zijn er speciale garderobe dozen. Ook kunt u uw kleding in koffers opbergen en oprollen tegen het kreukelen.
6 Voor boeken zijn er speciale dozen. Deze zijn over het algemeen erg zwaar dus vul de loze ruimten op met lichte spullen.
7 Flessen goed afsluiten en rechtop verhuizen. Brandbare en gevaarlijke stoffen dient u apart te verpakken en noteer dit ook duidelijk op de doos. "BRANDBAAR'"
8 Maak al uw spullen schoon voordat ze de dozen in gaan en wikkel ze in (vloei)papier. Dat scheelt u waanzinnig veel tijd bij het uitpakken en opruimen!
9 Grote spullen kunt u inpakken in noppenfolie en worden apart verhuisd. Denk ook aan spiegels, schilderijen en planten.
10 Bij sommige apparaten dient u voorzorgsmaatregelen te treffen voordat u deze kunt verhuizen. Zo dient van de wasmachine de trommel te worden vastgezet. Kijk goed in de gebruiksaanwijzing van uw apparatuur of deze verhuisklaar is. Denk er ook aan om uw koelkast en vriezer op tijd te ontdooien en laat ze een dag staan na de verhuizing alvorens ze weer in gebruik te nemen.
11 Neem contact op met organisaties en instellingen om uw verhuizing door te geven. Denk aan gas, water, licht, telefonie en internet en de gemeente. Tegenwoordig kun je online ook al veel zelf regelen. Kijk bij de desbetreffende instanties op de site. Tevens kunt u bij PostNL eenvoudig gebruik maken van de verhuisservice. Denk ook aan uw adreswijzigingen die uw per post of mail kan versturen.
12 Verzeker uw inboedel, ook tijdens transport of informeer er naar bij het verhuisbedrijf!
13 Bankzaken regelen i.v.m. automatische afschrijvingen van je huidige woning.
14 Kranten en Leesportefeuille.
15 Regel opvang voor huisdieren en (kleine) kinderen.
16 Maak een afspraak met de slotenmaker op de verhuisdag zodat deze de sloten kan vervangen, zodra u de sleutel heeft van de nieuwe woning.
17 Zorg dat u enkele lampen en vittingen heeft om voor nood in uw nieuwe huis op te hangen.
18 Stop sleutels en belangrijke papieren in uw handbagage. Houd toiletpapier, toiletspullen, mobiele telefoons en opladers ook binnen handbereik. Een fototoestel met opgeladen batterijen kunnen veel emoties vastleggen, leuk voor later.
19 Ook is het handig om koffie, thee, suiker, melk, bekers, lepeltjes en een koffiezetapparaat of waterkoker bij de hand te hebben. Denk aan broodjes voor hongerige magen en een fles champage is ook geen gek idee!
20  Check je woning en tuin voor vertrek en neem de meterstanden op.
Verhuis Stress
Verhuizen is vaak een hectische periode.
Lichamelijk zwaar en ook emotioneel. 

Een nieuwe start, een nieuw begin.

Bereid je goed voor, zodat je er van kunt genieten!
 
© Living Design
Home|Alg. VW Zakelijk|Alg. vw consumenten|Copyright, Merken en Disclamer|Privacy beleid|Vrijwaring