Snelzoeken:
Zoeken op trefwoord:
Zoeken op rubriek:
Zoeken op regio:

Checklist Huis Verbouwen

Checklist Huis Verbouwen!
Huis verbouwen
1 Zet uw wensen op papier, maar ook uw ergernissen van bepaalde ruimten.
2 Bespreek met uw bank of tussenpersoon uw financiële situatie en mogelijkheden.
3 Neem een architect, aannemer en/of binnenhuisarchitect in de arm. Zij denken met u mee en kunnen de consequenties overzien. Zij houden rekening met de indeling van de ruimten en het gebruikersgemak, lichtinval en privacy.
4 Bespreek uw ideeën en laat offertes maken. Circa 3 offertes moeten u een goed beeld geven van de mogelijkheden. Zit er veel prijsverschil in de offertes, vraag dan om opheldering. Wellicht heeft de een andere zaken meegenomen in de offerte die een ander apart offreert. Maak duidelijke afspraken, ook omtrent risico`s en betalingstermijnen en leg deze schriftelijk vast. Informeer ook na de aftersales!
5 Informeer of uw aannemer is aangesloten bij een belangenorganisatie. Dat kan u een hoop ellende besparen.
6 Controleer bij uw gemeente of u een bouwvergunning nodig heeft. Overigens is de aannemer hiervan ook op de hoogte en zij kunnen u ook helpen met de aanvraag.
7 Komt u in aanmerking voor subsidies? Doe navraag bij uw gemeente.
8 Is het noodzakelijk een speciale CAR (Construction All Risks) verzekering af te sluiten? Informeer er naar bij u assurantie tussenpersoon.
9 Indien u uw meubels tijdelijk elders dient op te slaan, is het van belang om dit door te geven aan uw assurantie tussenpersoon i.v.m. de dekking van uw inboedel verzekering.
10 Vindt er een grote verbouwing plaats, dan is het wellicht ook van belang om uw verzekering uit te breiden of op te waarderen. Informeer er naar bij uw assurantie tussenpersoon.
11 Dient u nog maatregelen te treffen voordat de verbouwing gaat beginnen? Bij een verbouwing van een badkamer is het wel handig dat u iets geregeld heeft zodat u kunt douchen, wellicht bij de buren of familie.
12 Informeer uw buren vooraf, indien er sprake zal zijn van geluidsoverlast.
13 Bespreek de afvoer van uw bouwafval. Neemt de aannemer dit voor zijn rekening of dient u hier zelf voor te zorgen.
14 Controleer het werk en overleg met regelmaat de voortgang van de verbouwing. Laat zaken die anders lopen dan eerder overeengekomen schriftelijk bevestigen.
15 Controleer het werk tot in detail en check de werking van alle apparatuur alvorens u akkoord gaat met het opleveringsrapport.
16 Mocht u onverhoopt toch nog gebreken constateren, meld deze dan zo spoedig mogelijk, schriftelijk bij uw aannemer. Controleer in de overeenkomst goed hoelang u aanspraak kunt doen op de verrichte werkzaamheden.
  Checklist Huis VerbouwenVerbouwen levert soms best wat ongemakken op.
Indien u goede voorzorgsmaatregelen treft is één en ander goed te overzien!
  "Het falen in de voorbereiding, is de voorbereiding in het falen!!!"

 © Living Design 

Home|Alg. VW Zakelijk|Alg. vw consumenten|Copyright, Merken en Disclamer|Privacy beleid|Vrijwaring