Snelzoeken:
Zoeken op trefwoord:
Zoeken op rubriek:
Zoeken op regio:

Checklist Huis Kopen

Checklist Huis Kopen
Checklist huis kopen Woning geld
Heeft u plannen om een huis te kopen?
Dan helpen we u graag op weg met de Checklist Huis Kopen!
1 Bekijk uw financiële situatie. Neem contact op met een bank of Hypotheek adviseur en laat u goed informeren omtrent de mogelijkheden!
2 Bepaal of u een kant en klare woning wilt kopen of dat u nog graag wilt gaan verbouwen. Dit is van belang in de prijscategorie waar u gaat zoeken. Houd dus rekening met een verbouwbudget als dit van toepassing is!
3 Stel een wensen- en prioriteitenlijst samen. (bijv. tuin op het zuiden, winkels en scholen op loopafstand, luxe badkamer, etc)
4 Bekijk het woningaanbod via de diverse internetsites! Orienteer u goed en kijk wat er te koop is en voor welke prijs!
5 Huis op het oog? Ga de buurt verkennen op verschillende tijdstippen! (zodat je later niet voor verrassingen komt te staan, door bijv. geluidsoverlast van verkeer in de vroege ochtend of misschien wel een kippenkennel in de buurt ...)
6 Let op de kwaliteit van de woning en neem een aankoopmakelaar mee. Deze kan je veel geld besparen. Twijfel je over de kwaliteit van de woning, kies dan voor een aankoopkeuring. Deze kleine inverstering verdien je vaak dubbel en dwars terug! www.eigenhuis.nl/aankoopkeuring
7 Bekijk de woning aandachtig en vraag naar een plattegrond van de woning. Vaak geeft een ingerichte woning een heel ander beeld dan dat deze leeg is. Met een plattegrond kunt u alvast een nieuwe woning inrichten met uw eigen meubels. Hulp nodig? Vraag een Binnenhuisarchitect naar de mogelijkheden.
8 Let ook op de ruimte om de woning. Zijn er voldoende opberg voorzieningen aanwezig? Kan je de auto bij de deur parkeren en de eventuele auto van je partner?
9 Hoe is het gesteld met de veiligheid? Is het kindvriendelijk?
10 Bent u op de hoogte van het bestemmingsplan? Goed om te weten of er niet binnenkort torenhoge flats voor uw neus komen te staan. Check bij de gemeente. 
11 Interesse in de woning? Neem een optie op de woning en overweeg uw bod. Het loont de moeite om dit met uw aankoopmakelaar te bespreken!
12 Is na onderhandeling het bod geacepteerd dan wordt een (voorlopig) koopcontract opgesteld. U heeft nog enkel dagen bedenktijd. Indien u daarna afziet van aankoop van de woning bent u een percentage verschuldigd aan de verkopende partij. Laat u hierover goed informeren door de makelaar! 
13 Vervolgens dient u met de hypotheekadviseur contact op te nemen om de nodige papieren in orde te krijgen. Tevens zal een taxatierapport nodig zijn. De hypotheekadviseur kan u hierover informeren.
14 Neem contact op met uw assurantie tussenpersoon om de benodigde verzekeringen in orde te maken! Denk aan uw opstal, inboedel en aansprakelijkheidverzekering.
15 Bij de notaris worden de hypotheek en transportakte gepasseerd. Daarna bent u eigenaar van het pand.
 Notaris hamer Huis verkocht

© Living Design

Home|Alg. VW Zakelijk|Alg. vw consumenten|Copyright, Merken en Disclamer|Privacy beleid|Vrijwaring