Snelzoeken:
Zoeken op trefwoord:
Zoeken op rubriek:
Zoeken op regio:

CV, Gas en Water

CV, Gas en Water
 Douchen Gas

Een koude douche?
Een CV-ketel is niet een van de eerste dingen waar je aan denkt als je gaat verbouwen, maar zonder CV wil je echt niet lang zitten in ons klimaat.

Elk huishouden vraagt om een andere CV ketel, dus laat u goed informeren welke ketel bij u past.

Stort DoucheBent u toe aan een nieuwe ketel? Voldoet de oude niet meer aan uw wensen of heeft u gewoon meer capaciteit nodig omdat u net een mooie stortdouche heeft laten installeren in uw badkamer?

Bij het kiezen van een nieuwe ketel is het belangrijk dat deze past bij uw thuissituatie. Een mooie raindance waar slechts enkele druppels uit komen, daar wordt u niet blij van!

Conventionele CV-ketel
Een centrale verwarmingsketel of CV-ketel is een installatie die voor warm water zorgt en hiermee ruimtes verwarmt. Deze ketels hebben over het algemeen een rendement van ca. 70 tot 80%. Dat betekend dat ca. 20 tot 30% van de gebruikte energie via de pijp naar buiten gaat. Een CV-ketel heeft een gasaansluiting en verhit het water in het systeem. Een circulatiepomp zorgt voor de circulatie van het warme water. Op de CV-ketel is een rookafvoerkanaal aangesloten die de verbrande gassen afvoert. Een thermostaat zorgt voor de regeling van de warmtevoorziening. Dit systeem wordt centrale verwarming genoemd.

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een hoog rendement combi-ketel. Bij de vakspecialist kunt u terecht voor informatie en advies.
CV Ketel
Combi ketels zijn tevens geschikt voor warm water

Bij aanschaf van een CV-Ketel denkt men meestal aan het verwarmen van ruimten. Wat ook niet geheel onbelangrijk is de voorziening van warm water voor douche, bad en in de keuken. Met een combi-ketel is het niet nodig om een aparte geiser of boiler te installeren. Er zijn verschillende soorten en types op de markt met zijn eigen kenmerken en eigenschappen. Laat u dus goed informeren door een vakman alvorens er een aan te schaffen en te laten installeren.

Koelen en Verwarmen
Tegenwoordig zijn er ook ketels die koelen. De Combin Air Cool heeft een lucht/warmtepomp die zijn energie uit de buitenlucht en uit de afgezogen lucht van de woning haalt. In combinatie met vloerverwarming levert dit een hoog rendement en comfort op. Informeer er naar bij de vakspecialist!

LeidingwerkOnderhoud

Het bijvullen en ontluchten van de ketel is een klus die vaak door de mensen zelf wordt gedaan. Hoe handig je ook bent, laat een maal per jaar je ketel reinigen door een professional. Ook bij tussentijdse storingen, ga er niet zelf aan knutselen. Het zou zonde zijn als dit soort zaken buiten je garantie vallen! 

Bij veel leveranciers en installateurs is het mogelijk een onderhoud abonnement af te sluiten.

Draadloos
Nog even en we hebben nergens meer ongemakkelijke draden lopen door het huis.
De thermostaat is inmiddels ook draadloos verkrijgbaar, zodat je deze op elke gewenste plek kunt hangen. Houd er rekening mee dat je de thermostaat niet naast een openslaande deur plaatst. Deze slaat dan onnodig aan, met een hoog energie gebruik als gevolg.

Zoek hier uw Installatie bedrijf >>>

 © Living Design 

Home|Alg. VW Zakelijk|Alg. vw consumenten|Copyright, Merken en Disclamer|Privacy beleid|Vrijwaring