Snelzoeken:
Zoeken op trefwoord:
Zoeken op rubriek:
Zoeken op regio:

Bloemen & Planten

Bloemen en Planten
 Lente           Zomer          Herfst           Winter

Lente kriebels met lammetjes in de weiLente Kriebels ...

Na de donkere en sobere dagen is het weer tijd voor de lente!
Hoogste tijd om weer buiten te gaan leven en de tuin om te toveren naar het voorjaar.
Vul grote potten met éénjarige bollen en bloeiers en combineer ze zo, dat je er de hele zomer plezier van hebt.

 

Met een paar hanging baskets fleur je pergola's op. Haal je tuinmeubels uit 

Tijd voor de lentehet stof en schrob je terras. Wied het ontkruid en zwabber de ramen. Meestal niet één van de leukste karweitjes, maar in het voorjaar kijken we er naar uit!

Bezoek een Outdoor Center en koop een paar kleurige kussens, die je tuinset weer helemaal opfleurt.  Wat leuke kaarsenstandaards in de nieuwste trendkleuren en nog wat gadgets voor dit voorjaar en je bent er helemaal klaar voor.

Sprokkel wat hout bij elkaar voor je terrasbrander of haal een nieuwe gasfles voor je terrasheater, want de avonden kunnen vaak nog fris zijn. Een zonnecrème met hoge factor is ook geen overbodige luxe want het zonnetje kan flink branden!

Zomer TijdZomer Vreugde ...

Het is Juni en de zomer komt er aan... Tijd voor vakantie.

Eindelijk mag de jas weer uit, lange broeken in de kast en de topjes mogen weer van de plank af. We worden er zo vrolijk van als het zonnetje schijnt, de dagen langer worden en de nachten zwoel.
Helaas is het in Nederland van korte duur en de zomers van de laatste jaren zijn een trieste bedoeling.

We kunnen ons wel weer verheugen op het bladeren in de reisgidsen en het afstruinen van het internet naar de leukste plekjes op deze aardbol. Kiezen we voor een nieuwe subtropische bestemming of gaan we oud en vertrouwd naar ons bekende stekje? Voor ieder wat wils. Het is in ieder geval heerlijk om daar weer naar uit te kunnen kijken.  Vaak moeten we er het hele jaar hard voor werken om enkele weken te kunnen genieten. Bereid je tijdig voor, zodat je geen vrije dag verloren hoeft te laten gaan!!!

We genieten nu volop van het buitenleven en nodigen vrienden en familie uit om te komen BBQ-en. Zet fleurige karaffen op tafel en vul ze met de lekkerste zomerse drankjes. Dek je tafel in frisse tinten en met een paar zomerbloeiers maak je het geheel af. Met tuinfakkels en lantaarns kun je tot in de late uurtjes natafelen.

Herfst Herfst in aantocht...

Regen, wind en kou... guur weer ...  de herfst komt er  weer aan.
In Nederland lijkt het steeds vaker en langer herfst. Zelfs in augustus kijken we soms al stiekem op de thermostaat en bedenken we dat we toch eigenlijk die kachel aan zouden moeten doen... maar we willen nog niet. Graag zouden we nog wat langer genieten van de zomer....

Toch heeft de herfst ook zijn charme. Ga eens gezellig het bos in of naar het strand met een paar vrienden of collega`s en neem de honden mee, want die leven zich helemaal uit. Veel honden vinden het heerlijk om door de plassen heen te denderen en viezer dan vies bij je terug te komen. Na afloop kun je gezellig met elkaar aan de warme chocomelk, thee of gluhwijn en een vorkje prikken in het pannenkoekenhuis. 

Het najaar is wel echt de periode om je huis binnen weer gezellig te maken. Bezoek eens een Interieur Styling Workshop om de leukste ideeën op te doen. Met een likje verf en wat nieuwe items tover je je huis in een handomdraai om in de nieuwste najaarstrends.

Winter klaar ...Winterklaar...

Van het buitenleven gaan we naar binnen. De blaadjes zijn van de bomen gevallen en de bloeiende tuin vervalt in een triest jasje. Toch kun je ook in de winter ook volop genieten van het uitzicht in je tuin.

Zet een paar mooie grote potten neer met wintergroene planten. Rangschik ze bij elkaar zodat ze een mooi geheel vormen. Denk aan busuxbollen en laurier. Fleur het één en ander op met mooi winterbloeiers zoals herfstasters en winterviolen, die tot ver in het najaar bloeien. Verschillende heideplanten helpen je ook een fleurige winter door. Kies voor verschillende kleurtinten in één kleurlijn. Zo breng je rust in het geheel.  

 
windlicht en wijnZet een paar grote windlichten neer met kleurige kaarsen en een paar fakkels maken het geheel af. Heb je een overdekt hoekje, denk dan ook eens aan spiegels, laarzenrek, kussens, kleden en andere decoratieve spulletjes. Door het geringe zonlicht ziet alles er al gauw somber en grauw uit, dus leef je uit met KLEUR!

 © Living Design

Home|Alg. VW Zakelijk|Alg. vw consumenten|Copyright, Merken en Disclamer|Privacy beleid|Vrijwaring